Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Β' ΜΕΡΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 1-2 ΧΡΟΝΩΝ

 

Β' Μέρος δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 1-2 ετών



Σήμερα σας έχω δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 1-2 ετών, που θα σας φανούν χρήσιμες να τις εφαρμόσετε στο παιδικό σταθμό άλλα και στο σπίτι.


  1.  Ρίξ΄το στη τρύπα: Κάντε μια μεγάλη τρύπα σε ένα χαρτόνι και τοποθετήστε το, στη μέση του δαπέδου. Πάρτε μπάλες και σακουλάκια με φασόλια και ενθαρρύνετε τα μικρά παιδιά να τα πετάξουν ή να τα ρίξουν μέσα στη τρύπα. Δώστε τους συγχαρητήρια τα όταν ¨σκοράρουν".
  2.  Ταχυδρομείο: Βάψτε ένα άδειο κουτί ότι χρώμα επιθυμείτε και κάντε μια σχισμή για να μπορούν να περάσουν οι φάκελοι. Αφήστε τα παιδιά να παίξουν με το να ρίχνουν τους φακέλους στη σχισμή και έπειτα να αδειάζουν το κουτί, "παραδίδοντας" στη συνέχεια το γράμματα κάπου αλλού, μέσα στο χώρο όπου και βρίσκονται. Ή τυλίξτε παιχνίδια με χαρτί ή υφάσματα και ενθαρρύνετε τα παιδιά να τα ξετυλίξουν για να δουν τι έχουν μέσα. 
  3. Λεπτοδουλειές με τα δάχτυλα: Δώστε στα παιδιά μεγάλα. άδεια χαρτόνια τα οποία να μπορούν να μουτζουρώσουν, εσωτερικά και εξωτερικά με χρώματα. Όταν διαβάζετε βιβλία με τα μικρά παιδιά σας, ενθαρρύνετε τα να δείχνουν και να αναγνωρίζουν συγκεκριμένα , γνωστά αντικείμενα στη σελίδα. Τοποθετήστε μπουκάλια από μαλακό πλαστικό (π.χ από κέτσαπ, μουστάρδα, κ.τ.λ) σε ένα δίσκο ή μια λεκάνη με νερό και ενθαρρύνετε τα παιδιά να χύσουν το νερό μέσα κι έξω από τα μπουκάλια. 
  4. Εργαλεία βαφής: Βάλτε μπογιά σε ένα χάρτινο πιάτο και δείξτε στα μικρά παιδιά πως να βουτούν τα εργαλεία αυτά στη μπογιά και έπειτα να αφήνουν αποτυπώματα πάνω στο χαρτί. Σαν εργαλεία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φελλούς, σφουγγαράκια, μπαλάκια από βαμβάκι, λαχανικά, φύλλα δέντρων, τσαλακωμένο χαρτί κ.τ.λ.
  5. Κουτί τραγουδιών: όταν μαθαίνετε στα παιδιά καινούργια τραγούδια, βοηθά να έχετε οπτικά βοηθήματα στα οποία να υπάρχει κάτι που μπορέσουν τα παιδιά να αναγνωρίσουν και να συνδέσουν με το τραγούδι. Δημιουργήστε ένα κουτί με τρία ή τέσσερα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε ως βοηθήματα στα τραγούδια που τραγουδάτε με τα παιδιά. μπορείτε να έχετε μια μαριονέτα πεταλούδα για το ¨Μια ωραία πεταλούδα".., ή ένα πλαστικό καραβάκι για το "βγαίνει η βαρκούλα του ψαρά"..., ή ένα λούτρινο γάιδαρο για το "Ήταν ένας γάιδαρος".
  6.  Μυστηριώδεις ετικέτες: Βουτήξτε μικρά κομμάτια υφάσματος, σε μια συλλογή υλικών, όπως μαλακτικό ρούχων, κακάο, άρωμα, ξύδι σκόρδο σε σκόνη κ.α. Κολλήστε σε κάθε κομματάκι υφάσματος αυτοκόλλητες ετικέτες.  Ζητήστε από τα παιδιά να μυρίσουν τις ετικέτες και δείτε αν μπορούν να αναγνωρίσουν τις μυρωδιές.

Σχόλια