Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΕΝΩ ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

 Δραστηριότητες για παιδιά Προσχολικής Ηλικίας που ταξιδεύουν με τα μέσα μεταφοράς


Το ταξίδι με τα παιδιά σας είναι μια ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ εμπειρία!

Το αεροπλάνο, είναι ένα μέσο μεταφοράς που χρησιμοποιούμε με την οικογένεια μας για να φτάσουμε στον προορισμό που επιθυμούμε.
Η σκέψη να ταξιδέψετε με τα μικρά παιδιά σας με το αεροπλάνο μπορεί να σας αγχώσει! 
Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους γονείς είναι πώς θα απασχολήσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Μην αισθάνεστε άσχημα ή σας τρομάζει η ιδέα πως θα εξελιχθεί αυτό το ταξίδι.
Ξέρω, σίγουρα θα σκέφτεστε:
- Πως είναι δυνατόν να κάνετε τα παιδιά σας να κάθονται ήσυχα επί ώρες στη θέση τους;
- Θα ουρλιάζει το παιδί μου καθ' όλη τη διάρκεια της πτήσης;

Για αυτό το λόγο δημιούργησα μια λίστα με δραστηριότητες που αφορούν το ταξίδι για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Επίσης, όλες αυτές οι δραστηριότητες, είναι εξαιρετικές για ταξίδια με το τρένο, το λεωφορείο, το αυτοκίνητο και οποιαδήποτε στιγμή χρειαστεί να καθησυχάστε τα παιδιά σας, βέβαια απασχολώντας τα δημιουργικά.

Σκεφτείτε τι αρέσει στο παιδί σας και επικεντρωθείτε στις αγαπημένες του προτιμήσεις.

Σημαντικό είναι να υπολογίσετε τι χωράει στην τσάντα και να μην κάνει φασαρία.
Μαζί με τα παιχνίδια μην ξεχάσετε να πάρετε και ένα μαξιλάρι για τον αυχένα για το παιδί σας αλλά και για εσάς!



Προτεινόμενα παιχνίδια



Μαγνητικά παιχνίδια: Τα κομμάτια του παιχνιδιού είναι μαγνητικά και κολλάνε με ευκολία στο ταμπλό, είναι εύκολο για τα παιδιά και μπορείτε να επιλέξετε μικρό μέγεθός έτσι ώστε να χωράει στη χειραποσκευή σας.


Παιχνίδια με κάρτες: Ένα από τα κλασικά παιχνίδια με κάρτες είναι και το UNO για να παίζεται και εσείς παρέα με τα παιδιά σας.


Βιβλία δραστηριοτήτων: Μέσα από τα βιβλία δραστηριοτήτων, τα παιδιά μπορούν να εξασκηθούν στη γραφή, τα μαθηματικά, τα χρώματα, την ταξινόμηση κτλ. Οι σελίδες των βιβλίων περιλαμβάνουν ζωγραφική, λαβύρινθους, παζλ, αντιστοιχίσεις κτλ.

Αγαπημένα παιχνίδια: Αφήστε τα παιδιά σας να επιλέξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Βιβλία ή μπλοκ ζωγραφικής και χρώματα: Βιβλία ζωγραφικής με θέματα που αρέσουν στα παιδιά, όπως σκηνές από λουλούδια, πριγκίπισσες, πειρατές, υπερήρωες για το απολαύσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Προσθέστε ένα σετ μαρκαδόρους ή κηρομπογιές σε μια κασετίνα. Μπορείτε να επιλέξετε νέα πακέτα χρωμάτων ή νέα βιβλία ζωγραφικής για να εκπλήξετε τα παιδιά σας, συνήθως με οτιδήποτε είναι καινούργιο ενθουσιάζονται. 




Παζλ: Κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών.



Βιβλία: Πηγαίνετε μαζί με τα παιδιά σας στο βιβλιοπωλείο και αφήστε ελεύθερο να επιλέξει βιβλία που επιθυμεί. Μια καλή ιδέα είναι να πάρετε μαζί σας βιβλία για τις χώρες στις οποίες θα ταξιδέψετε.

Αυτοκόλλητα: Αφήστε τα παιδιά να κολλήσουν τα αυτοκόλλητα πάνω στο μπλοκ ζωγραφικής πάνω τους, σε ποτήρια και όπου αλλού επιθυμούν.



Δαχτυλόκουκλές: Για να φτιάξετε ευφάνταστες και δημιουργικές ιστορίες.



Πλαστελίνη: Η πλαστελίνη είναι μια γρήγορή και εύκολη αισθητηριακή εμπειρία που προσφέρει ευχαρίστηση στα παιδιά. Επίσης, πάρτε μαζί σας πλαστελίνη και κάποια εργαλεία για να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια.



Σφραγίδες: Σφραγίδες διαφόρων σχεδίων πάνω σε χαρτί.




Έτσι λοιπόν, μια πτήση με το αεροπλάνο δεν χρειάζεται να είναι βαρετή για τα παιδιά, παρέχοντας δημιουργικά παιχνίδια που μπορούν να πραγματοποιήσουν κάνοντας το ταξίδι πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό, χωρίς να ενοχλήσουν και τα υπόλοιπα άτομα μέσα στο αεροπλάνο!

Σχόλια